ХҮНСНИЙ ДЭЛГҮҮР, ХУДАЛДААНЫ ТӨВД ӨГӨХ ЗӨВЛӨГӨӨ Байгууллагад: Ø Өглөө бүр ажилтнуудын биеийн халуун үзэж тэмдэглэх Ø Хүн хоорондын зай барих, тэмдэглэгээ хийх Ø Лангуу, тэрэг, сагс, хаалга, хөргөгчний бариул, хүнсний хавчаар зэрэг хатуу гадаргууг 1 литр усанд 0,25мл белизна (хлор агуулсан бодис) хийсэн уусмалаар өдөрт 3-аас доошгүй удаа цэвэрлэж халдваргүйжүүлэх Ø Карт уншигч пос машиныг спиртэн суурьтай уусмалаар арчих Ø Жимс жимсгэнэ, цагаан идээ зэрэг шууд хэрэглэдэг хүнсний бүтээгдэхүүнийг ил задгай байрлуулахгүй байх Ø Амталгаат худалдаа хийхгүй байх Ø Бээлий эсвэл хүнсний хавчаар хэрэглэн иргэдэд үйлчлэх Ø Сав, баглаа, боодлыг чийгтэй алчуураар арчих Ø Спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч байршуулах Ø Агаар сэлгэлт тогтмол хийх Ø Белизнагийн уусмалаар тавцан, сандал, цахилгаан шатны бариул, шал зэрэг хатуу гадаргууг өдөрт 3-аас доошгүй удаа арчиж цэвэрлэх Ø Ариун цэврийн өрөөнд гар угаах саван, сальфетка байрлуулах Ø Бие засах газрыг өдөрт 3-аас доошгүй удаа цэвэрлэж халдваргүйжүүлэх (жавелин, хлорсепт) Ø Хог хаягдлыг тухай бүр нь зайлуулах Албан хаагчдад: Ø Амны эсвэл нүүрний хаалт зүүх Ø Бээлий өмсөх Ø Гараа сайтар угаах Ø Ковид-19-ийн талаар мэдээлэлтэй байх Ø Халуурах, ханиах, цээжээр өвдөх зэрэг шинж тэмдэг илэрвэл 119, 80086829 дугаарт хандах Үйлчлүүлэгч нарт: Ø Амны хаалт зүүх Ø Гар халдваргүйжүүлэгч, нойтон сальфетка авч явах Ø Хүн хоорондын 1,5-2 метрийн зай барих Ø Хүнсний бүтээгдэхүүнд хүрэхгүй, хүнсний хавчаараар авах Ø Амталгаа хийхгүй байх Ø Олон бараанд хүрэхгүй байх Ø Нүүр, ам, хамартаа бохир гараа хүргэхгүй байх Ø Бэлэн мөнгөөр аль болох тооцоо хийхгүй байх Ø Сав, баглаа, боодлыг савантай усаар арчиж хэрэглэх Ø Хүнсний ногоо, жимс, жимсгэнийг сайтар угааж хэрэглэх Ø Гаднах сав, баглаа, боодлыг шууд хаях Ø Гараа савандаж угаах