Амралт, сувиллын газарт: · Өглөө бүр ажилтнуудын биеийн халуун үзэж тэмдэглэх · Маск, тусгай амны эсвэл нүүрний хаалт зүүх · Нэг удаагийн бээлий хэрэглэх · Спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч байршуулах · Гар угаах орчинг бүрдүүлэх, гарын цаас, саван тогтмол байлгах · Хоолны ширээ, орыг 1-1,5 метр зайтай байрлуулах · Нэг дор олноор хооллохгүй, ээлжлэн оруулах · Агаар сэлгэлт сайн хийх, нэвт салхилуулах · Аяга, таваг, халбага, сэрээг ахуйн хэрэглээний халдваргүйжүүлэх бодисоор угааж, цэвэр усаар сайтар зайлах · Түүхий, хагас боловсруулсан болон бэлэн бүтээгдэхүүнийг зориулалтын дагуу хадгалах · Ажилчдыг урьдчилан сэргийлэх үзлэгт тогтмол хамруулах · Ажилчдад коронавируст халдварын эмнэлзүйн шинж тэмдэг, урьдчилан сэргийлэлтийн талаар мэдээлэл өгөх · 1л усанд 0,25мл белизна хийж шал, тавцан, сандал, ор, хаалганы бариул зэрэг хатуу гадаргууг арчиж цэвэрлэх · Алчуур, цагаан хэрэглэл зэргийг угаах, индүүдэх, наранд хатаах · Хүн хүлээж авахын өмнө өрөөг сайтар халдваргүйжүүлэн цэвэрлэх · Саун, бассейнд халдваргүйжүүлэлт байнга хийх · Шавьж, мэрэгчгүйтгэл хийх · Шинж тэмдэг бүхий сэжигтэй тохиолдлыг тусгаарлах өрөө бэлтгэх · Коронавируст халдвараас урьдчилан сэргийлэх зөвлөмжийг ил тод байршуулах Амрагч нарт: · Амны хаалт тогтмол зүүх · Гараа савандаж угаах, спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч хэрэглэх · Нүүр, нүд, ам, хамартаа хүрэхгүй байх · Бусадтай гар барихгүй, тэврэлдэхгүй, үнсэлдэхгүй байх · Хүн хоорондын зай барих · Хоол унд хувааж идэхгүй байх · Гүйцэд болгосон хоол хүнс хэрэглэх · Тамхи дамжуулан татахгүй байх · Нэг өрөөнд бөөгнөрөхгүй байх · Хэрэглэсэн амны хаалтыг ил задгай хаяхгүй байх